Franska FDJ lägger bud på Kindred med 24% premie

Spebolaget Française des Jeux (FDJ) lägger ett bud på speloperatören Kindred på 130 kronor per aktie. Aktien stiger 17% till 122 kronor.
Franska FDJ lägger bud på Kindred med 24% premie - Kindred FDJ
Montage. Foto: Kindred och FDJ

Kindred bekräftade sent under söndagskvällen att de fått ett uppköpserbjudande från franska spelbolaget Française des Jeux, efter att Wall Street Journal avslöjat att en affär var på gång.

Under måndagsmorgonen offentliggjordes budet på 130 kronor, vilket innebär en premie på 24% mot senaste stängningskurs.

Kindreds största ägare, aktivistinvesteraren Corvex, har accepterat budet och styrelsen i Kindred uppmanar aktieägarna att acceptera.

”Efter att ha genomfört denna utvärdering, bedömer styrelsen att villkoren i erbjudandet reflekterar Kindreds långsiktiga tillväxtutsikter med beaktande av de risker och osäkerheter som är förknippande med förverkligandet av dessa utsikter. Styrelsen rekommenderar därför enhälligt aktieägarna i Kindred att acceptera erbjudandet”, skriver styrelsen.

Förra veckan steg Kindred drygt 10% på Stockholmsbörsen och stängde i fredags på 104,50 kronor.

FDJ var tidigare ägt av franska staten men är idag noterat på Euronext.

Acceptfristen för budet beräknas inledas den 20 februari och avslutas den 19 november 2024.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets