Sandvik köper kanadensiska Newtrax

Verkstadskoncernen Sandvik har tecknat avtal om förvärv av det privatägda kanadensiska företaget Newtrax som levererar teknologi för trådlösa uppkopplingar avsedda för övervakning kring gruvdrift under jord.

Affären har en något positiv effekt på Sandviks vinst per aktie från start.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Newtrax hade under 2018 intäkter på cirka 26 miljoner kanadadollar och 120 anställda.

Newtrax kommer att drivas som en oberoende affärsenhet inom Sandvik-divisionen Rock Drills and Technologies inom affärsområdet Sandvik Mining and Rock Technology (SMRT).

“Genom att kombinera vår Optimine-lösning med Newtrax erbjudande kan vi hjälpa kunderna till ett mer effektivt utnyttjande av deras resurser. Lösningen är oberoende av ett specifikt nätverk eller visst märke av utrustning, vilket ger en flexibel lösning för kunden”, säger Patrick Murphy som är chef för Sandvik-divisionen Rock Drills and Technologies.

Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen. Transaktionen förväntas slutföras under andra kvartalet 2019.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.