SBB senarelägger kvartalsrapporten

Tanken var att SBB skulle släppa Q3-rapporten den 26 oktober. Så blir det inte.
SBB:s VD Leiv Synnes.
SBB:s VD Leiv Synnes. Foto Anders Wiklund / TT

Efter börsens stängning på onsdagen meddelade SBB att rapporten för det tredje kvartalet senareläggs.

Förklaringen är den nya “decentraliserade koncernstrukturen” som bolaget berättade om i söndags.

“Bolagets målsättning är att den nya koncernstrukturen skall förbättra finansiell rapportering och transparens. Därför har SBB beslutat om nytt publiceringsdatum för att ge bolaget tillräcklig tid att färdigställa rapporten enligt den nya strukturen”, heter det i dagens pressmeddelande.

Rapporten kommer nu att släppas den 9 november. Tidigare var planen att investerakollektivet skulle kunna kasta sig över siffrorna den 26 oktober.

Affärsvärldens analysredaktion gav sin nya syn på SBB-aktien under tisdagen.

“SBB betalar miljardbelopp för att få loss den likviditet som huvudlöst lånades ut till samriskbolaget EduCo på exceptionellt förmånliga villkor. Aktien rusar dock kraftigt på nyheten om det stora likviditetstillskottet, och att SBB med en ny koncernstruktur kan ha lyckats skapa de verktyg som behövs för att överleva”, heter det i analysen.

Här hittar du analysen i sin helhet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.