Avanzas kunder satsar på Tesla och SBB i pensionssparandet

Tesla och SBB är två av favoritaktierna bland Avanzas kunder som har sin tjänstepension hos nätmäklaren. Investor är pensionsspararnas största favorit.
Felicia Schön, privatekonom på Avanza.
Felicia Schön, privatekonom på Avanza.

SBB är återigen i ropet denna vecka. Under tisdagen står det klart att det pressade fastighetsbolaget säljer två fastigheter i Norge för miljardbelopp.

Dessutom har Afv:s analysredaktion spanat in fastighetsaktien i en purfärsk analys.

”Det ligger i farans riktning att bolagets skulder på totalt 97 miljarder kronor (inklusive hybridobligationer) är på tok för höga”, heter det i analysen som du hittar här.

Men investerarna räds varken skuldsättningen eller SBB-aktiens dystra utveckling. Åtminstone gillar Avanzas kunder aktien. Privatekonomen Felicia Schön skriver i ett blogginlägg att kunderna med tjänstepension hos Avanza får in runt 3 000 kronor per månad i median. Merparten av pengarna läggs i fonder.

Pengarna som investeras i aktier satsas både på svenska och amerikanska bolag. I faktarutan här intill ser du aktierna som flest äger i sin tjänstepension på Avanza.

Aktierna som flest äger i tjänstepensionen

  1. Investor B
  2. Tesla
  3. SBB B
  4. Volvo B
  5. Microsoft Corp
  6. Kinnevik B
  7. Evolution
  8. Latour B
  9. Apple
  10. Swedbank A

Källa: Avanza

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.