Svenska spelbolagen hade tillväxt på 27 procent under 2019

Svenska spelbolags intäkter har, baserat på 2019 års siffror, ökat till 24,3 miljarder kronor från 19,2 miljarder, motsvarande en omsättningstillväxt om 27 procent. Det rapporterar Svd med hänvisning till dataspelsbranschens Spelutvecklarindex.
Svenska spelbolagen hade tillväxt på 27 procent under 2019 - datorspel-900′
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Omsättningsökningen hänförs bland annat att till att bolagen haft ett tydligare fokus på den finansiella delen av verksamheten och att utvecklarna helt enkelt lyckats göra bra spel.

”Vi har blivit bättre på business. Det har också tillkommit fler börsnoterade företag”, säger Dataspelsbranschens talesperson Per Strömbeck.

Strömbeck påpekar dock att branschen brottas med problem kring kapitalförsörjning, och i konkurrerande länder finns det bland annat generösare incitament som skatteavdrag och mjuka lån som kan underlätta investeringar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.