Sweco ska utforma sjukhus i Luxemburg

Teknikkonsulten Sweco har tillsammans med ett konsortium fått i uppdrag att utveckla ett sjukhuskomplex i södra Luxemburg.
Sweco ska utforma sjukhus i Luxemburg - Sweco
Foto: Sweco

Uppdragsgivare är Centre Hospitalier Emile Mayrisch och sjukhuset ska vara i drift 2033. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sweco ska leda konsortiet och ansvara för ledningen av samtliga designfaser, däribland rådgivning för att uppnå höga hållbarhetsstandarder, tillståndsprocesser, upphandlingar, budgetkontroll, byggledning och driftsättning.

Det nya sjukhuset, ”Südspidol” i staden Esch-sur-Alzetteet, ska erbjuda befolkningen i den södra regionen av Luxemburg modern sjukvård. Det ska utformas för att införliva teknik, människa och natur i en helhetssyn på hälso- och sjukvård. Sjukhuset får en bruttoarea på 121 000 m² och cirka 600 sängar.

Inga finansiella detaljer anges.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG