Laddar

Wall Street inleder ned

Börserna på Wall Street rörde sig nedåt i torsdagens inledande handel, efter att ECB-chefen Mario Draghi under eftermiddagens presskonferens meddelat att ECB för stunden inte ser något behov av ytterligare stimulanser.

Vid 16.00-tiden noterades Dow Jones Industrials och S&P 500 båda 0,3 procent lägre, medan Nasdaq handlades 0,5 procent lägre.

Europeiska Centralbanken lämnade som väntat räntan oförändrad. Därutöver lämnades även stimulansprogrammet oförändrat, då något omedelbart hot mot återhämtningen av den europeiska ekonomin föreligger.

“Beslutet att inte utöka QE samt några av Draghis ytterligare kommentarer tolkas hökaktigt”, sade Michael Antonelli på Robert W Baird & Co till Bloomberg News.

“Att de lämnar policyn oförändrad var lite överraskande. På de höjder som aktiemarknaderna befinner sig, och utan katalysator för utbrott uppåt, så säljer man på nyheten”, fortsatte han.

Priset på olja ökade omkring 1,5 procent efter en överraskande stor minskning av oljelagren i USA. Energisektorn var en av få som handlades på plussidan, med en uppgång på 0,4 procent. Sämsta sektor var IT, som backade 0,8 procent.

Apples produktpresentation på onsdagen var åtminstone att döma av aktiemarknadens reaktion en besvikelse. Apple backade mer än 2 procent.

Bland de större IT-bolagen backade även Microsoft och Facebook, ned 0,4 respektive 0,7 procent.

Twitter backade 5 procent efter uppgifter om att det inte finns några aktuella bud på bolaget. Dessutom håller bolagets styrelse möte på torsdagen för att diskutera olika besparingsalternativ, enligt källor som CNBC talat med.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation ökade 2 punkter till 1,56 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.