Asienbörserna svagt uppåt inför Fed-tal

De asiatiska börserna var oförändrade till något högre på onsdagsmorgonen inför den amerikanske centralbankschefen Jerome Powells tal.
Asienbörserna svagt uppåt inför Fed-tal - asien-aktier-700_binary_6841679.png

Vid talet som hålls klockan 16 väntas indikationer om kommande räntesänkningar.

Vid 7.30-tiden var Hongkongbörsen upp 0,4 procent medan Sydkoreanska Kospi steg 0,6 procent. I Japan och i Fastlandskina var de stora börsindexen i stort sett oförändrade.

Från Kina kom KPI-data som visade en inflation på 2,7 procent i juni, i nivå med snittförväntningarna i Reuters enkät.

Rörande handelsdiskussionerna mellan USA och Kina rapporteras om konstruktiva samtal, utan några detaljer i övrigt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.