Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bästa månaden för bitcoin sedan 2017

2019-05-27 13:56
Foto: Michael Weber/imageBROKER/REX/TT

Kryptovalutan bitcoin har stigit med 70 procent i maj.

Bitcoin fortsätter upp med 10 procent under måndagen och närmar sig nu 9 000 dollar-strecket. Även andra kryptovalutor såsom litecoin och ether klättar uppåt, med 11 respektive 5,7 procent.

Enligt Bloomberg beror uppgången på att flera mainstream-aktörer visar intresse för kryptovalutor. Bland annat har Fidelity Investments rapporterat att man närmar sig slutstegen i sina planer på att köpa och sälja bitcoin för institutionella investerare. Dessutom har AT&T meddelat att man kommer att tillåta kunder att betala med bitcoin och bitcoin cash.

Förra året var motigt för bitcoin och nedgången för året summerades till över 70 procent. Anhängare av kryptovalutan tror dock att årets positiva trend kan fortsätta då institutioner har börjat titta åp att rulla ut sina egna kryptovalutor eller använda den underliggande blockchain-tekniken i sina projekt.

Alla är dock inte lika optimistiska. JP Morgan Chase gick nyligen ut och sade att bitcoinpriset har stigit över dess fundamentala värde och en analytiker för Bloomberg Intelligence, Mike McGlone, varnar för att rallyt snart kan vara över.  

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom