Bert Karlssons asylboenden gör mångmiljonvinst trots varsel

Nyligen varslade Bert Karlsson 90 procent av de anställda i bolaget Jokarjo. Själv gör han en vinst på cirka 100 miljoner kronor, uppger han i en intervju med SVT.

Bert Karlsson är vd för Jokarjo som äger runt 20 procent av marknaden för svenska asylboenden. Hans dotter Johanna är ordförande och hans son Joakim styrelseledamot i bolaget. I veckan varslade bolaget 500 av sina totalt 550 medarbetare om uppsägning.

– 40 av bolagets 44 boenden kommer att läggas ner. Det är inget jag vill, men en nödvändig konsekvens av den nya politiken där staten lämpar över ansvaret på kommunerna, sade Bert Karlsson till GT.

Jokarjo väntas omsätta runt en miljard kronor under 2016 och generera en vinst på cirka 100 miljoner kronor. Däremot uppger Bert Karlsson att han går miste om 25 miljoner kronor när Migrationsverket säger upp avtalen med hans bolag.

– Det är okej. Jag är nöjd, säger Bert Karlsson till SVT.

Nu investerar han i stället stort i mobila hem för flyktingar som fått asyl, studenter med flera, skriver SVT. De kostar runt 0,5 miljoner kronor stycket och han räknar med att sälja för 500 miljoner kronor nästa år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG