DNB: Betydande potential i installationsbolaget

Efter den senaste tidens börsnedgång handlas installationsbolaget Bravida till attraktiva nivåer. Bolaget genererar starka kassaflöden och har gott om resurser för att göra förvärv, minska skuldsättningen och betala utdelning. Det menar DNB Markets.

DNB Markets höjer sin rekommendation för aktien till köp från tidigare behåll, med upprepad riktkurs 105 kronor, efter bolagets kapitalmarknadsdag.

”Den senaste marknadsturbulensen har skapat en attraktiv ingångspunkt /…/ och vår värderingsgapsanalys tyder på en betydande ytterligare potential”, skriver DNB i en analysuppdatering.

Budskapet vid kapitalmarknadsdagen var tydligt och fullt av självförtroende, enligt banken. Bravidas organiska tillväxt är högre än den nordiska installationsmarknadens, och bolaget är marknadsledande.

Bravida har dessutom gjort närmare 100 förvärv de senaste tio åren och har därmed bidragit till marknadens konsolidering.

”Med kombinationen av en framgångsrik integrering och stabila finansiella resultat har bolaget nått en ledande position, samtidigt som rejäla finansiella muskler upprätthålls”, resonerar DNB:s analytiker.

På lite sikt räknar banken med att Bravida ska fortsätta på konsolideringsspåret, även om några i dagsläget aviserade förvärv inte räknats in i riktkursen 105 kronor. I DNB:s värderingsgapsanalys tas sådana dock med i beräkningen, vilket pekar mot en potential närmare 170 kronor.

Bravida handlades vid 10.40-tiden på torsdagen till 88:85 kronor, en uppgång med 0,6 procent för dagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG