Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Flygbolag tappar i Hongkong

2019-08-13 07:57
Foto: All over press

Asienbörserna backade på tisdagsmorgonen och liksom tidigare var det fruktan för en långdragen handelskonflikt mellan USA och Kina som bidrog, tillsammans med protester i Hongkong.

Dessutom tillkom en kraftig nedgång i värdet av den argentinska peson, vilket tillsammans med övriga faktorer skyndade på flykten från risktillgångar.

"Protesterna i Hongkong är negativa för aktier, som redan var inne i en justeringsfas mot bakgrund av spekulationer om att handelskriget ska utlösa en recession", sade Kiyoshi Ishagane, handlare vid Mitsubishi UFJ Kokusai, till Reuters.

Hongkongs ledande flygbolag Cathay Pacific tappade 4,3 procent. Kinesiska regleringsmyndigheter har uppmanat flygbolaget att stänga ute personal som deltagit i protesterna i Hongkong. Flygplatsen i regionen öppnades dock åter på tisdagen. Kasinoaktierna Sands och Galaxy Entertainment fanns båda bland dagens största förlorare i Hongkong med nedgångar på omkring 3 procent.

Japanska aktier pressades även av rörelserna på valutamarknaden, då landets yen fungerar som "trygg hamn" för investerare. Elprodukter ledde börsen nedåt i Tokyo, men den enskilda aktie som bidrog mest till nedgången var Softbank som sjönk 2,6 procent. Kobe Steel föll drygt 6 procent.

Singapore har sänkt BNP-prognosen för landet kraftigt för 2019, mot bakgrund av handelskonflikten, avtagande global tillväxt och en nedgång i elektroniksektorn. Singapores handels- och industridepartement räknar nu med att helårets tillväxt blir mellan 0 och 1 procent, medan den tidigare bedömningen var 1,5-2,5 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom