Goldblue överens om pris på dotterbolaget

Goldblue, som är listat på NGM Nordic MTF och som är ett investeringsbolag inom betting med fokus på Asien, har kommit överens om ett pris på det dotterbolag som en europeisk speloperatör visat intresse för.
Goldblue överens om pris på dotterbolaget - pengar-700_binary_6947421.jpg

”Efter delvis genomförd due diligence har parterna kommit överens om ett slutligt pris på Goldblue Ltd och deras dotterbolag som äger alla tillgångar om 2,9 miljoner euro eller cirka 31,2 miljoner kronor”, skriver bolaget.

Budgivaren, som inte namnges i Goldblues kommunikation, har nu till den 5 september på sig att slutföra en granskning av dotterbolaget, en så kallad due diligence.

”Goldblue vill även förtydliga att det finns risker för att affären kan avbrytas om inte budgivaren är nöjd efter slutförd due diligence eller att parterna inte kommer överens om detaljerna i ett köpeavtal”, skriver Goldblue på måndagen efter ha offentliggjort budpropåerna för första gången den 29 juli (då budet sades ligga på 3,3 miljoner euro, eller cirka 35 miljoner kronor).

Det berörda dotterbolaget äger Goldblues ”väsentliga tillgångar”.

”Om parterna kommer överens och signerar ett köpeavtal kommer Goldblue AB dela ut merparten av kapitalet de erhåller för försäljningen av tillgångarna. Goldblue AB kommer vara kvar som noterat bolag om Nordic Growth Market accepterar detta och styrelsen kommer titta över vad som kan ge bäst avkastning för alla ägare. Det kan till exempel vara ett verksamhetsbyte eller att man använder det noterade bolaget som har cirka 4.500 aktieägare till att göra ägarspridningar för andra bolag som har behov för detta innan börsnotering”, heter det i måndagens pressmeddelande.

Goldblues börsvärde uppgår kring klockan 13 på måndagen till 33 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.