Industrivärden storköper A-aktier i Volvo

Industrivärden gjorde sitt största köp av A-aktier i Volvo på flera år under torsdagen.

”Vi har ökat i ett innehavsbolag som vi känner väl och som vi tror har en god långsiktig värdepotential, och därför tror vi att det är bra att addera det innehav vi redan har. Det är också ett sätt för att få en högre hävstång på det aktiva ägandet vi lägger ned i bolaget”, säger investmentbolagets kommunikationschef Sverker Sivall till Nyhetsbyrån Direkt.

Industrivärden har köpt 6 miljoner A-aktier i Volvo för totalt 822 miljoner kronor, enligt en anmälan till Finansinspektionens insynsregister som blev offentlig på fredagen.

”Vi har haft en ambition att öka upp lite och i samband med det så har vi fått en förfrågan från en säljare, som är Handelsbankens pensionskassa. Och sedan gjorde vi affär”, berättar Sverker Sivall.

Efter transaktionen uppgår Industrivärdens innehav i Volvo till 148,6 miljoner A-aktier och 3,6 miljoner B-aktier, motsvarande ett innehav om 7,2 procent av kapitalet och 23,2 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings insynsregister.

Handelsbanken pensionskassa ägde 11 miljoner A-aktier i Volvo per den 31 mars, enligt Holdings.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.