Nedåt på Asienbörserna

Asienbörserna handlades i negativt territorium på onsdagsmorgonen, med nedgångar på under 1 procent för samtliga de större indexen i regionen.
Nedåt på Asienbörserna - asien-pil-tokyo-ned-700_binary_6969129.jpg

Den mesta uppmärksamheten fokuserades på oroligheterna i Hongkong och det stora makropolitiska pussel som utgörs av handelskonflikten mellan USA och Kina.

Marknadsreaktionen var negativ efter förnyade hotelser från USA:s president Donald Trump om att nya tullar kommer införas mot Kina om inget frihandelsavtal som faller i smaken kommer på plats.

Det kom också kinesisk kritik mot USA:s senat, som sent på tisdagen röstade för en lag i syfte att stötta demokrati och mänskliga rättigheter i protesternas Hongkong. Kinas utrikesdepartement fördömde omröstningen.

Bland enskilda bolagsnyheter i just Hongkong märkte noteringsaktuella e-handelskoncernen Alibaba ut sig genom att ställa ut maximalt antal aktier i sekundärlistningen på Hongkongbörsen.

Intresset har alltså varit stort för Alibabas aktier, som sedan tidigare också finns noterade i New York. Alibaba tar därmed in 12,9 miljarder dollar i noteringen, som är en av de största för året. Handeln väntas sätta i gång på tisdag i nästa vecka, enligt Wall Street Journal.

Hang Seng var ned 0,8 procent på onsdagsmorgonen. I Kina handlades Shanghai och Shenzhen ned 0,8 procent respektive 0,4 procent. Taiwan-index var ned 0,2 procent.

I Japan handlades Nikkei ned 0,7 procent och i Sydkorea var Kospi ned 1,2 procent. Indiska Bombaybörsens Sensex steg 0,7 procent och stod ut från mängden i regionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.