Ny vd och koncernchef för Biogaia

Biogaias styrelse har beslutat att utse Axel Sjöblad till ny verkställande direktör i Biogaia. Nuvarande vd Peter Rothschild utses till koncernchef.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Axel Sjöblad, som för närvarande är vd för Getinge Sverige och VP North and Central Europe och innan dess Regional VP Northern European Markets hos Gambro Lundia, tillträder som vd för Biogaia senast den första mars 2016.

Peter Rothschild kommer i egenskap av koncernchef att behålla det övergripande ansvaret för Biogaiakoncernens forsknings- och utvecklingsarbete samt vara arbetande styrelseordförande i koncernbolagen TwoPac (Biogaias produktionsbolag), IBT (Biogaias satsning på ett läkemedel för förtidigt födda barn), och i CapAble (Biogaias satsning på innovativa leveranssystem). Dessutom kommer han att stödja utvecklingen av Biogaia Japan. Vidare kommer Peter Rothschild även fortsättningsvis vara styrelseordförande i Metabogen (Biogaias investering i utveckling av mikrobiom-baserade produkter och koncept).

Genom organisationsförändringen hoppas Biogaia kunna förstärka försäljningsarbetet och den geografiska expansionen av verksamheten. Detta samtidigt som bolaget kan öka fokus på bolagets dotter- och intressebolag samt utvecklingsmöjligheterna som styrelsen bedömer finns inom koncernen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.