Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

"Resorna kommer att förkorta mitt liv"

2015-10-02 06:27
Foto: Carl Robert Jonzon

Att någon skulle misstänka att butiksinredningsföretaget Itab:s vd Ulf Rostedt har drabbats av storhetsvansinne är knappast troligt. Han har upp mot hundra resdagar varje år, ofta till kunder i Europa.

Det innebär väckning mellan 03.30 och 04.00 för att hinna med morgonflyget (i ekonomi-klass) från Landvetter. Oftast är han inte hemma igen förrän vid midnatt.

– Det är nog bara att konstatera att de där tidiga morgnarna och resorna kommer att förkorta mitt liv med några år. Som koncernchef är det klart att jag skulle kunna ta 11-flighten och komma fram efter lunch, men jag vill föregå med gott exempel och visa att vi är där när kunden behöver oss, säger Ulf Rostedt.

Att vara nära kunderna och att kunna detaljerna är ledord som han ofta återkommer till.

– Itab är uppbyggt på att kunna detaljer. Jag tror fortfarande att jag är bäst på att göra kalkyler på kassadiskar. Det är jag inte, men jag vill gärna tro det. Det är en styrka för att kunna fatta de stora besluten, säger han.

Att han skulle lämna Itab för nya utmaningar är inte aktuellt.

– Jag har sagt till styrelseordförande Tord Johansson att så länge han vill ha mig på Itab så är jag med.

Detta är en kortversion av "Rostedt redo att handla". Artikeln i sin helhet publiceras i senaste numret av Affärsvärlden. Prenumeranter kan också logga in och läsa hela texten här.

Av: Markus Wilhelmson

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom