Securitas vd: ”Vi växer snabbare än marknaden”

Securitas som koncern växer snabbare än marknaden. Det är dock blandat mellan länder där vissa går lite starkare och andra hamnar lite efter.
Securitas vd: ”Vi växer snabbare än marknaden” - magnus-ahlqvist-700_binary_6962394.jpg

Det säger säkerhetskoncernens vd Magnus Ahlqvist till Nyhetsbyrån Direkt efter halvårsrapporten.

”Den organiska tillväxten var 5 procent mot ett relativt starkt jämförelsekvartal. Vi växer snabbare än marknaden som grupp och fortsätter att växa betydligt snabbare än marknaden i Nordamerika”, säger han.

För Nordamerika redovisas en organisk tillväxt om 5 procent mot det andra kvartalet 2018. Här bedömer bolaget att marknaden växer 4 procent under 2019.

För Europa är bedömningen att marknaden ska växa 2-3 procent under 2019, i regionen hade Securitas en organisk tillväxt om 1 procent mot det andra kvartalet 2018. Detta var under snittestimatet om 3 procent, medan tillväxten låg över snittförväntan (om drygt 4 procent) i Nordamerika.

”Vi har ett flertal länder i Europa som går riktigt bra, sedan har vi haft några kontraktsförluster i Frankrike och Storbritannien som påverkat den organiska tillväxten negativt”, säger vd:n.

En hög sysselsättning i Europa föranleder också utmaningar. I Frankrike och Nederländerna ligger Securitas efter i prisökningar mot löneökningar, vilket har en inverkan på lönsamheten, fortsätter han. Rörelsemarginalen i Europa sjönk oväntat till 5,0 procent i det andra kvartalet (5,1) mot snittförväntan om 5,2 procent.

”Vi har historisk varit duktiga på att nå en bra balans mellan löner och prishöjningar i Frankrike, sedan slutet av 2018 och början av 2019 ligger vi dock lite efter. I Nederländerna märker vi av motsvarande situation”, säger Magnus Ahlqvist.

Däremot är utvecklingen i den nordamerikanska verksamheten väldigt stark både på den översta raden, samt även ur ett lönsamhetsperspektiv, anser vd:n. Marginalen i Nordamerika ökade oväntat till 6,3 procent i det andra kvartalet (6,1) mot ett snittestimat om 6,0 procent.

Även i Ibero-America var den organiska tillväxten om 16 procent över Infront Datas snittestimat. Rörelsemarginalen och rörelseresultatet var ungefär som förväntat.

”Vi ser en oerhört stark utveckling i Spanien i alla avseenden och bolaget har där ett bra momentum både gällande försäljning och lönsamhet. Däremot är läget fortsatt utmanande i Argentina som en kombination av en svårare ekonomisk situation i landet samt förändringar internt”, säger vd:n.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.