Warren Buffett: Ett handelskrig skulle vara väldigt dåligt för världen

Finansgurun Warren Buffett anser att en eskalering av handelskriget mellan USA och Kina skulle vara väldigt dåligt för världen. Det uppgav han till CNBC.
Warren Buffett: Ett handelskrig skulle vara väldigt dåligt för världen - warren-buffett-700_binary_6954006.jpg

Buffett sade att en eskalering av bråket bestämmer hur dåligt det blir för världen. Han tillade att den rejäla nedgången i USA:s förhandel på måndagen är ”rationell” då länderna spelar ett farligt spel.

Buffett kommenterade i samband med detta även den amerikanska presidentens förhandlingstaktik.

”När man förhandlar med vissa personer är bästa tekniken att agera halvgalet”, sade Buffett.

Trump har på måndagen skakat om världens börser efter att under helgen hotat med att höja tullarna mot Kina på fredag. Han anser att förhandlingarna går för långsamt och att Kina försöker omförhandla avtalet. Trumps hot riktas mot kinesiska varor värda 200 miljarder dollar och därutöver hotar han med tullar mot ytterligare varor för 325 miljarder dollar inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.