Försiktig flödesvinnare till fyndpris

Bränd av tidigare kriser får vikande byggkonjunktur börsen att släppa det mesta byggrelaterat först och kolla överlevarna sedan. En Helsingforsnoterad leverantör med en tydligt defensiv profil erbjuder här redan omotiverat mycket rea.
Försiktig flödesvinnare till fyndpris - uponor-4_binary_6961168.jpg

KÖP Rören som transporterar vatten inom och till bostäder samt lokaler har genomgått ett teknikskifte de senaste decennierna: från att ha varit av metall (koppar och stål) till att i allt större utsträckning bli plastbaserade. Plaströren är avsevärt billigare att producera och mer flexibla att installera, vilket sänker nybyggnations- och renoveringskostnader. Genom vidareutveckling har de också börjat hålla mycket längre än vad den konservativa installations- och byggbranschen initialt ville kännas vid.

Den finländska 101-åringen Uponor, noterat i Helsingsbörsens storbolagssegment, har legat i framkant och drivit på plaströrens stegvisa utbredning. Först vanns rörmokarnas hemrenoveringar, sedan småhusbyggarna, de offentliga vatten- och avloppsnäten, andra underjordiska nät för fjärrvärme, bredband, gas samt ventilation – och nu slutligen de riktigt stora kommersiella fastigheternas installationer. Därtill har plaströren visat sig kunna fördela temperatur bra inom fastigheter.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco