Ica upp – Transcom ned

Börsen steg till en ny årshögstanotering i förra veckan samtidigt som aktiva portföljen tappade mark.

Stockholmsbörsen steg i förra veckan med 0,9 procent, vilket innebar tredje veckan i rad med stigande kurser. Aktiva portföljen hade ännu en tung vecka och backade med 0,6 procent. Transcom, Novo Nordisk och Unibet backade alla under veckan.

Vårt färska innehav i Ica fick sig en knuff uppåt i fredags och stängde veckan upp 1,3 procent. Lyftet tog fart efter att uppgifter i litauisk press om att Ica förhandlar om att köpa en litauisk butikskedja, något som senare bekräftades av Ica i Stockholm. Det dröjer enligt Ica innan affären blir klar, men det som är känt om planerna passar precis in i den strategi som Ica numer arbetar efter – nämligen att växa verksamheten i främst Baltikum. Vi behåller Ica och tror på fler positiva nyheter från butiksimperiet.

Transcom backade 2,3 procent veckan. Aktien föll efter att chefen för Transcoms verksamhet i Kontinentaleuropa placerats i husarrest och lokal media uppgett att det kan ha sitt ursprung i ett kundkontrakt bolaget tog hem 2010. Ärendet är sekretessbelagt av italiensk åklagare. Transcoms vd Johan Eriksson bedömer dock att det inte finns skäl att misstänka att bolaget är inblandat. Transcom har haft en egen utredning sen i somras som snart är genomförd och det finns inget som pekar på något oegentligt i bolaget, enligt vd Johan Eriksson. Även om osäkerheten har ökat så väljer vi att behålla aktien. Den senaste rapporten övertygade och värderingen är riktigt pressad.

Portföljen lämnas oförändrad denna vecka.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.