Vanguards Bogle: Ingen panik över volatiliteten

Jack Bogle, grundare av Vanguard, en av världens största fondförvaltare, menar att investerarna inte bör oroas över volatiliteten på marknaden. Det skriver CNBC.

I CNBC:s Power Lunch säger Jack Bogle att han råder investerarna att hålla fast vid sin kurs, och inte gå ur marknaden, trots marknadsvolatiliteten.

– Håll kursen. Det har varit den vinnande strategin. /…/ Inga garantier så klart, vi lever i en riskfylld värld, säger han.

Den senaste månaden har varit enormt volatil fär Wall Street, men de senaste tre dagarna har USA-börserna sett uppgångar.

Bogle menar att han själv aldrig brukar oroas över om marknaden nått botten. Istället oroas han över masspsykologin och att människor tror att det är värre än vad det är. Han liknar folk vid lämlar som går över stupet tillsammans.

– Det folk bör tänka på är, ok, jag är panikslagen, jag är jätterädd, och jag kommer gå ur, men vem kommer att berätta för mig när det är läge att gå in igen?

Bogle menar vidare att investerare med stor riskaversion bör vara väldigt långsiktiga.

– I slutändan kommer aktier att gå bättre än obligationer, nästan ofrånkomligen, säger han.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.