Fäst vid underleverantören

Bulten fortsätter att imponera. Nästa år rullar nya fullservicekontrakt igång, vilket sätter fart på tillväxten. Aktien har mer att ge.

Köp. Fordonsunderleverantören Bulten har varit en bra placering sedan noteringen för drygt fem år sedan. Efter två svaga år inledningsvis har aktien nästan fördubblats för investerare som behållit sina aktier. ­Bolaget, som levererar fäst­element till den internationella fordonsindustrin, har uppvisat en övertygande organisk tillväxt, väsentligt över vad branschen har mäktat med. Dessutom har Bult­en trimmat sin verksamhet och uppvisat stadiga lönsamhetsförbättringar under samma period, vilket resulterat i ett dubblerat rörelseresultat de senaste tre åren.

Aktien toppade kring 105 kronor förra våren och rekylerade ner till 68 kronor som lägst i ­januari i år. Största anledningen till fallet var att den tidigare höga omsättningstillväxten bromsade in samtidigt som oron spreds över den ekonomiska utvecklingen i Kina och Ryssland, där Bulten nyligen har etablerat sig. Dessutom är Storbritannien största marknad med cirka en tredjedel av omsättningen, något som orsakade Brexit-oro.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco