Latvian Forests nyemission tecknad till 238% – trots klen rabatt

Latvian Forests företrädesemission av aktier blev rejält övertecknad. Bolaget får därmed in hela emissionsbeloppet om drygt 27 Mkr före kostnader.
Latvian Forests nyemission tecknad till 238% – trots klen rabatt - latvianforest
Latvian Forest får in 26,4 miljoner kronor netto från sin företrädesemission.

Skogsinvesteraren Latvian Forest har publicerat utfallet för sin företrädesemission av aktier. Teckningsgraden blev 238% varav 93% tecknades med stöd av teckningsrätter och 145% utan.

Det innebär att Latvian Forest tillförs 26,4 Mkr efter emissionskostnader.

Emissionsguiden hissade tidigare en flagga: ”Aktien handlas ner till teckningskurs”. Sedan villkoren för nyemissionen offentliggjordes var Latvian-aktien som lägst nere på 8,24 kr, att jämföra med teckningskursen 8,20 kr.

Sista dagen att teckna var den 25 april och då stängde aktien på 8,52 kr, vilket innebar att teckningskursen gav en rabatt på 3,8%. I ljuset av den låga rabatten är teckningsgraden på 238% riktigt stark.

För att summera fick emissionen därmed en flagga och ett positivt utlåtande. Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.