Se alla rekommendationer

Dags att börja bottenfiska i Fenix Outdoor – om du är långsiktig – Di

Den som är långsiktig kan nu ge sig in för att börja bottenfiska i friluftsbolaget Fenix Outdoor. Det skriver DI:s analytiker Ulf Petersson.

Petersson konstaterar att Q4-rapporten innebar ett rejält bakslag och att osäkerheten består på kort sikt, men att kurspressen gjort aktien intressant i ett längre perspektiv på något års sikt.

“Bolaget är mycket mån om sitt varumärke och det har varit svårt ens under det senaste mycket realisationstunga kvartal i detaljhandeln att hitta Fjällrävenkläder och produkter till nedsatta priser. Denna prisstrategi kommer i förlängningen att gynna bolaget, även om det nu leder till låg försäljning och hög lagernivå”, skriver Ulf Petersson.

Fenix Outdoor-aktien har idag fallit med runt 10 procent till 649 kronor i spåren av morgonens bokslutsrapport.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Annons från Invesco