Crowdsofts system stöttar i kritiska lägen

Crowdsoft Technology utvecklar en appbaserad plattform för säkerhetstillämpningar med möjligheter för övervakning, samverkan, styrning, kontroll och rapportering. På en investerarpresentation hos Aktietorget presenterade VD Alf Eriksson och vice VD Anders Jönsson.

Idén föddes 2013 när en person blev skjuten på Los Angeles flygplats. Händelsen var över på ett par minuter medan flygplatsen var nedstängd under en lång period med stora ekonomiska konsekvenser. Över 171 000 passagerare påverkades. Slutsatsen var att kommunikation och samverkan kunde minskat nedtiden, och därifrån kommer idén bakom Crowdsoft Technology.

Crowdsofts lösning kopplar ihop företags användare och gör att information kan delas. Idag används ofta lösningar som inte godkänts officiellt av företaget. Det kan vara till exempel Whats App eller liknande kommunikationstjänster som inte är avsedda för professionellt bruk.

Systemet passar in för alla platser med mycket människor och/eller stora värden som vill skyddas. Exempel kan vara flygplatser, köpcentrum, industrier, sjukhus eller liknande. Målet är att kunderna ska få en högre prevention och därigenom en ökad säkerhet.

Crowdsoft Technology är just nu aktuella med en nyemission inför en notering på Aktietorget. Teckningsperioden löper fram till 10:e juni och första handelsdag är planerad till den 30:e juni.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.