Plejd bygger ‘internet of things’ för belysning

Teknikföretaget Plejd har lyckats bra med installationer på lyxyachter ägda av miljardärer. Nu listas Plejd på Aktietorget för att finansiera en satsning på smart uppkopplad belysning för vanligt folk. Se filmen från en investerarträff där vd Babak Esfahani berättar om planerna.

Göteborgsbaserade Plejd har en historik inom smart belysning och komfortsystem inriktade mot stora superyachter. Nu vill man ta den tekniken till vanliga konsumenter och göra alla hem smarta genom en produktsatsning man nu är aktuella med.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här