Abba-Björn Ulvaeus nya bostadsklipp – ska hyras ut som bröllopssvit

Björn Ulvaeus har köpt en etagelägenhet i nybyggda Slottsholmen i Västervik. När Abba-stjärnan inte själv kan vara där ska han hyra ut den som bröllopssvit.

Tillsammans med börsnoterade byggbolagen Alm Equity och Peab har Björn Ulvaeus utvecklat bostadsprojektet Slottsholmen i Västervik. I december 2017, nästan sju år efter att prestigeprojektet inleddes, ska det stå klart.

– Det är nästan overkligt. Det har pågått så himla länge, men nu är det snart verklighet, säger Björn Ulvaeus till Affärsvärlden.

En av bostadsrätterna i Slottsholmen, den största i huset, har den tidigare Abba-medlemmen köpt själv.

– Jag tyckte att det kunde vara kul att ha en bostad i Västervik, säger Björn Ulvaeus som är född och uppvuxen i den småländska staden.

Etagelägenheten ligger högst upp i den lägre av de två huskropparna. Boytan i fyrarummaren är 121 kvadratmeter och kostade 6,5 miljoner kronor, närmare 54 000 kronor per kvadratmeter.

Med lite eftertanke insåg Björn Ulvaeus att han kanske inte skulle ha tid att nyttja lägenheten särskilt ofta. Därför tänker han hyra ut bostaden under de perioder han inte är där.

– Det blir mer som en hotellsvit, kan man säga. Jag tycker att den skulle passa väldigt bra som bröllopssvit, säger Björn Ulvaeus.

Enligt Ulvaeus kommer övriga bostadsrättsinnehavare på Slottsholmen också att kunna hyra ut sina enheter.

– Det kommer vara möjligt att hyra ut sin bostadsrätt och jag tror till och med att kommunen tycker det är bra att det är ett flöde av människor, säger Björn Ulvaeus.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.