Aktien som kan falla på börsen

Terminerna för de ledande europeiska indexen indikerar en oregelbunden till lätt positiv öppning när handeln i Europa inleds på onsdagen.

Federal Reserves räntebesked med påföljande kommentarer orsakade inte några stora börsrörelser i USA och Asien.

En halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 0,1 procent högre, CAC 40 Index ökade 0,3 procent medan DAX-terminen steg 0,1 procent.

Federal Reserve beslutade som väntat att lämna målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 0,0-0,25 procent. Fed behöll också sitt budskap om att omständigheterna talar för ”exceptionellt låg” ränta under en utdragen period.

Förändringarna i stycket om tillväxt och resursutnyttjande var små. Kommittén lade till ett nytt stycke om att den är ”redo att erbjuda ytterligare ackommodation vid behov för att stötta den ekonomiska återhämtningen och återföra inflationen, med tiden, till en nivå som är konsistent med dess mandat”.

Börserna i New York reagerade initialt positivt på beskedet med föll relativt omgående tillbaka och stängde kring oförändrat. Dow Jones slutade 0,1 procent upp, en förbättring jämfört med vid europeisk stängning då indexet var kring -0,2 procent. S&P 500 och Nasdaq Composite backade 0,3 procent.

Fed-beskeden har även fått dollarn att tappa mot både euron, yenen och kronan. Goldman Sachs chefekonom, Jan Hatzius, skrev i ett kundbrev att ”ett betydande köpprogram kommer att implementeras kommande månader”, och att Fed sannolikt kommer att köpa statsobligationer för 1.000 miljarder dollar och annonsera denna plan efter sitt möte 2-3 november.

Indexen på de ledande asiatiska börserna hade oregelbunden utveckling på onsdagen. Kina, Sydkorea och Taiwan höll helgstängt. Nikkei 225 stängde 0,4 procent ned, tyngd av att yenen stärkts mot dollarn.

Terminshandeln indikerar att börserna i New York ska öppna med uppgångar om 0,2-0,3 procent i eftermiddag.

H&M, som rapporterat nästa onsdag, kan påverkas av att Inditex redovisat ett resultat efter skatt för det brutna räkenskapsårets första halvår om 628 miljoner euro. Analytikerna hade enligt Bloomberg News väntat sig ett resultat på 569 miljoner euro. Försäljningen inkom i linje med konsensus.

Enirokan pressas av en artikel i onsdagens upplaga av Dagens Industri. Enligt tidningen har bankkonsortiet, som lånat ut 6,4 miljarder kronor till Eniro, krävt att bolaget gör en nyemission på 2,5 miljarder kronor så snabbt som möjligt.

Affärsvärlden rekommenderar i den senaste upplagan till köp avAxfoodochÅFmedan rådet vänta ges förItab.

Läs mer om Affärsvärldens aktierekommendationer här!

På onsdagens agenda finns Bank of Englands protokoll från policymötet den 8-9 september. Från euroområdet kommer industriorder i juli och snabbindex för hushållens konfidensindikator i september.

Norges Bank presenterar räntebesked klockan 14.00, där samtliga bedömare i Bloomberg News prognosenkät spår oförändrad ränta. Portugal ska på förmiddagen emittera statsobligationer för upp till 1 miljard euro. Under eftermiddagen kommer FHFA:s husprisindex för juli från USA.

nullnullnullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour