Aktiespararna: Ge budet på Sobi kalla handen

Intresseorganisationen Aktiespararna anser att Advent och GIC:s bud på läkemedelsbolaget Sobi är för snålt. Därför rekommenderas aktieägare att säga nej till budet och att budgivarna höjer sitt erbjudande om man menar allvar med att förvärva Sobi. Det framgår av ett pressmeddelande.
Bud på Sobi
Under torsdagen lades det fram ett rekommenderat bud på läkemedelsbolaget Sobi. Foto: Sobi och Henrik Montgomery/TT
Erbjudandet är sedan tidigare accepterat av storägarna Investor (äger 35,6 procent av Sobi) och Fjärde AP-fonden (äger cirka 7 procent av Sobi). Dessa har åtagit sig att acceptera budet på 235 kronor per aktie och därtill ingått avtal om att inte acceptera några andra bud upp till 251 kronor.

Aktiespararna skriver att de förvånas över att Investor och Fjärde AP-fonden accepterat ett bud på dessa nivåer. Detta eftersom Sobi bedöms betinga ett högre värde på både kort och lång sikt.

”Preliminära siffror för det tredje kvartalet, som bolaget släppte med anledning av budet, visar också att bolaget för 2021 ligger i den högre delen av estimaten för året. Detta trots att bolagets vd i halvårsrapporten varnade för att Covid 19 fortfarande hade negativ effekt på siffrorna. Aktiespararna ser därför sammanfattningsvis goda möjligheter i bolaget för den långsiktige investeraren”, heter det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets