Asyl- och studentbostadsbyggare vill lista sig på Aktietorget

Zenergy, som är en bolag som utvecklar energisnåla bostadsmoduler för studentbostäder eller flyktingar, siktar på att ta in 25 miljoner kronor i kapital i samband med en listningsemission på Aktietorget.

Ambitionen är att aktien skall kunna handlas från och med den 3 december.

Under det första halvåret omsatte företaget 31 miljoner kronor och redovisade ett resultat före skatt på -1,8 miljoner kronor. Bland kunderna märks Skanska, Peab och Cramo. Kassaflödet skall ha varit positivt i mars och april.

Efterfrågan på produkterna gör nu att bolaget vill växa genom att ta in nya pengar. Pengarna som nu skall flyta in uppgår till 20 miljoner kronor efter emissionskostnader. Kapital som behövs för att flytta till ny produktionsanläggning, betala av brygglån och rörelsekapital. Blir tecknandet under 15 miljoner kronor ställs hela processen in, heter det i prospektet. Tidigare har ägarna pytsat in 50 miljoner kronor i projektet.

Tanken är att kapitaltillskottet skall ge möjligheten till expansion av verksamheten med upp till 1.000 moduler per år. Därmed kan också lönsamheten öka kraftigt, menar modulbyggaren. Målsättningen är att inom tre år omsätta 250 miljoner kronor och redovisa en tioprocentig marginal.

Det råder inte brist på konkurrenter inom området. Flexator, Remodul, Maxmodul, Moelven, Paroc och Europrofil är några av de aktörer som bolaget betecknar som rivaler.

Teckningskursen i emissionen är satt till 8 kronor per aktie. Anmälningstiden kommer att pågå från och med i morgon till och med den 6 november. Emissionskostnaderna bedöms bli 5 miljoner kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco