Blandad utveckling på Asienbörserna

De asiatiska börserna visade blandad utveckling på fredagen trots att Wall Street på torsdagen vände resolut upp.

Färsk makrostatistik visade att Japans BNP växte 0,4 procent i det andra kvartalet jämfört med det första, klart mer än enligt Reuters väntade plus 0,1 procent.

Kinas centralbank meddelade att fixingen av kursen mellan yuan och dollar blev 7:0136, något lägre än många väntat, vilket av bedömare tolkades som att Kina vill undvika att ge intryck av ett storskaligt valutakrig.

Någon stor lättnad i handelskonflikten kunde dock inte spåras. USA håller tillbaka ett beslut om att tillåta licenser för amerikanska företag att återstarta affärerna med kinesiska Huawei. Detta efter att Kina beslutet att upphöra med köpen av amerikanska jordbruksprodukter, uppger Bloomberg News.

Vid 8-tiden var det japanska Nikkei 225-indexet upp 0,5 procent, medan den kinesiska Shanghaibörsen tappade 0,5 procent och Shenzhen 1 procent. Sydkoreanska Kospi adderade 1,1 procent.

Uppåt var det även i Indien efter uppgifter om att ett förslag om höjda avgifter riktade mot utländska aktörer kan komma att dras tillbaka.

Bland vinnarna för dagen i Tokyo märktes elektronikjätten Sony, som steg drygt 2 procent. I Sydkorea lyfte Samsung och LG båda närmare 1,5 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här