Blandat på Europabörserna

De ledande Europabörserna handlas utan riktning i väntan på torsdagens styrräntebesked från europeiska centralbanken. Börserna i London, Frankfurt och Paris noteras i intervallet -0,3 till +0,5 procent.

På torsdag lämnar europeiska centralbanken ECB sitt styrräntebesked med sedvanligt efterföljande presskonferens med bankchefen Mario Draghi.

Inför mötet har en flod med statistik från Europas ledande länder inkomit. Tysklands, Spaniens och Italiens inköpschefsindex var bättre än väntat medan EMU:s var i linje med förväntningarna. Det brittiska var lägre än väntat.

Även arbetslöshetssiffror har inkommit från en rad länder. Utfallen i både Tyskland och EMU som helhet var något lägre än väntat.

Av de brittiska stresstesterna som Bank of England genomfört framkom det att systemet inte har något kapitalunderskott. Två banker, Royal Bank of Scotland och Standard Chartered, levde inte upp till kraven, men bedömdes ha tillräckliga planer på plats för att rätta till problemen. De två handlades 2,9 respektive 1,4 procent högre.

Bland övriga bolagsnyheter har Nissans styrelse, enligt en källa till Dow Jones Newswires, träffats i dag för att diskutera alliansen med Renault och den franska statens inflytande. Bland planerna som diskuterades ingick bland annat att öka sitt ägande i Renault till 25 procent. Renault ökade 2,0 procent på Parisbörsen.

Parallellt fortsätter FN:s klimatmöte i Paris där man bland annat fortsätter diskutera införandet av koldioxidskatt och Frankrike och Indien tagit initiativet till globala investeringar i solenergi.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour