Blankarfirma drar tillbaka riktkurs för SBB: ”Överväldigande skuldsättning”

Viceroy Research drar tillbaka sin tidigare riktkurs för SBB efter att aktien fallit till nytt årslägsta. "För närvarande ser skuldsättningen överväldigande ut", säger firman till Dagens Industri.
Ilija Batljan
SBB:s vd Ilija Batljan. Foto: Bildbyrån

Fastighetsbolaget SBB:s B-aktie föll på tisdagen till ett nytt årslägsta på 12,595 kronor, i spåren av Riksbankens räntehöjning som tynger fastighetssektorn i allmänhet.

Blankarfirman Viceroy Research inledde i februari i år sin attack mot Ilija Batljans fastighetsbolag. Aktien handlades då kring 44-45 kronor, men enligt blankarfirmans grundare Fraser Perring var den inte värd mer än 10-15 kronor. Riktkursen från i februari har därmed infriats.

”När vi publicerade vår rapport var räntehöjningar inte ett omedelbart hot. Med tanke på utvecklingen i detta avseende sedan februari drar vi tillbaka vår riktkurs. För närvarande ser skuldsättningen överväldigande ut och marknadsräntan på obligationer är fullständigt ohållbar”, uppger Fraser Perring i ett mejl till Dagens industri.

Fraser Perring har inte svarat på följdfrågan om huruvida Viceroy Research har en ny riktkurs för SBB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets