Börsen ser ut att öppna upp

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar upp inför att handeln i Europa ska inledas på torsdagen efter stigande börser i USA och Asien.

En halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 0,3 procent högre, CAC 40 Index ökade 0,3 procent medan DAX-terminen steg 0,4 procent.

Börserna i New York steg på onsdagen efter fortstatt spekulation om att den ekonomiska utvecklingen kommer att förbättras. Dow Jones slutade 0,7 procent upp, en viss försvagning jämfört med vid europeisk stängning då indexet var +0,9 procent. S&P 500 steg 0,7 procent och Nasdaq Composite ökade 1,0 procent.

Bland rapportbolagen sjönkJP MorganochInteltrots att båda redovisat bättre resultat än väntat. JP Morgans kommentarer om konsumentutlåning lyfte dock kreditkortsföretag och Intels kommentarer om högre investeringstakt bland företag stärkte aktier somCisco Systems,Hewlett-PackardochMicrosoft.

Indexen på de ledande asiatiska börserna var övervägande högre under torsdagen på förväntningar om att den ekonomiska återhämtningen ska fortsätta. Nikkei 225 steg 1,9 procent.

För svensk del harOrc Softwareredovisat ett resultat före skatt på 17,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Enligt SME Direkts prognossammanställning väntades ett resultat före skatt på 25 miljoner kronor. Valutaeffekter påverkade resultatet negativt med totalt 19,5 miljoner kronor mot väntat -6 miljoner kronor. Även omsättningen var något under förväntat.

Öresundmeddelade i samband med sin rapport att en frivillig inlösen av var tionde aktie för 135 kronor föreslås.

Avanzahar redovisat ett resultat efter skatt på 61 miljoner kronor för det tredje kvartalet, jämfört med 59 miljoner motsvarande period ett år tidigare. Antalet konton per den 30 september uppgick till 335.300 jämfört med 322.700 vid utgången av det andra kvartalet.

Bioinventsförlust minskade till 25,2 miljoner kronor under det tredje kvartalet jämfört med en förlust om 42,6 miljoner kronor motsvarande kvartal 2009.

Enligt den franska tidningen Les Echos skaUnibetföra samtal kring ett samarbete med La Francaise des Jeux.

Veckans Affärer ger i den senaste upplagan rekommendation köp påIndustrivärdenochVBGmen sälj påSkistar.

Läs mer om VA:s aktieanalyser här!

På torsdagens agenda finns USA-statistik i form av handelsbalans för augusti, PPI för september och de sedvanliga veckosiffrorna över antalet nyanmälda arbetslösa. Samtliga kommer klockan 14.30.

Handelsbalansen väntas visa ett underskott med 44,0 miljarder dollarn, upp från 42,8 miljarder månaden före, medan PPI spår visa en uppgång med 0,2 procent på månaden och kärn-PPI en uppgång med 0,2 procent.

Antalet nyanmälda arbetslösa bedöms ha varit stabilt på 445.000 personer, enligt Bloomberg News enkät.

Efter stängningen i New York ikväll redovisar AMD och Google med sina rapporter.

nullnullnullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.