Bravida: ”Vi ser mycket allvarligt på utredningen”

Installationsbolaget Bravida har fått sitt ramavtal med Region Skåne upphävt på grund av påstådd överfakturering, vilket Finwire rapporterade om under torsdagen.
Bravida: ”Vi ser mycket allvarligt på utredningen” - a3a3173497f9f13c_800x800ar
Bravida erbjuder helhetslösningar inom installation och service för fastigheter.

Region Skåne har kommit till denna slutsats i en utredning, som Bravida nu ska analysera internt enligt ett pressmeddelande.

”Vi ser mycket allvarligt på den utredning som Region Skåne presenterat för oss rörande påstådd överfakturering och som föranlett beskedet att häva ramavtalen med Bravida Sverige AB. På Bravida accepteras aldrig ett agerande som strider mot lagar, regler eller vår Code of Conduct”, säger Liselotte Stray, kommunikationschef på Bravida.

Aktien tappade 5,6 procent på torsdagen.

Nordeas analytiker Carl Ragnerstam tror inte på spridningseffekter för Bravida men varnar för att det kan få en påverkan på framtida avtal. Det uppger han till Dagens industri.

”Om vi har förstått det rätt är det en isolerad händelse på en avdelning men det påverkar förtroendet och kan i värsta fall få en viss inverkan på framtida avtal, även om det är tidigt att sia om”, säger Ragnerstam.

Bravida ska ha totalt överfakturerat 358 timmar i två avtal mellan 2021 och 2023. Bolaget har blivit polisanmält av Region Skåne för detta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.