Breda uppgångar på Asienbörserna

De asiatiska aktierna steg på bred front i tisdagens handel mot bakgrund av förhoppningar om att nya handelssamtal mellan Kina och USA ska leda till ett avtal.
Breda uppgångar på Asienbörserna - asien-tokyo-bors-700_binary_6968726.jpg

Kina har bekräftat att landets vice premiärminister Liu He leder landets delegation i nya möten i Washington på torsdag. Enligt USA:s president Donald Trump önskas ett ”stort avtal” och det finns ”goda möjligheter” till ett sådant.

Vid 7.30-tiden var det japanska Nikkei 225-indexet upp 1,0 procent och i Kina, som öppnade efter en veckas nationaldagsfirande, var de stora indexen 0,6 procent högre för dagen. Sydkoreanska Kospi steg också 0,6 procent.

På makrofronten kom det kinesiska inköpschefsindexet för tjänstesektorn in på 51,3 för september, något under Bloomberg Datas analytikersnittprognos på 52,0. Från Japan redovisades ett större överskott i bytesbalansen för augusti än väntat.

Sydkoreanska Samsung, som rapporterade ett starkare preliminärt resultat för det tredje kvartalet än väntat, steg drygt 1 procent och bidrog till Kospi-indexets uppgång.

De kinesiska börserna gynnades av försiktigt positiva kommentarer kring de planerade handelssamtalen, samtidigt som uppgifter cirkulerade om att Kina ville fokusera på ett mindre antal områden snarare än ett ”stort avtal”.

Därtill stördes förberedelserna inför diskussionerna av att USA har beslutat att svartlista åtta kinesiska övervakningsföretag, däribland Hikvision och Zhejiang Dahua – som båda handelsstoppades.

I Hongkong steg Hongkongbörsens ägarbolag HKEX över 3 procent, sedan bolaget officiellt dragit tillbaka sitt bud på Londonbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.