Budet på Engelska Skolan höjs

Peutinger höjer sitt bud på Engelska Skolan från 77,04 till 82 kronor kontant per aktie samtidigt som acceptperioden förlängs till och med klockan 15.00 den 17 november. Det nya budet värderar bolaget till cirka 3,3 miljarder kronor.
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
“Peutinger har förstått att flera aktieägare i IES, däribland Handelsbanken Fonder AB, är villiga att sälja sina aktier i IES för ett pris motsvarande 82 kronor per aktie. Peutinger har därför förvärvat samtliga Handelsbanken Fonder AB:s aktier i IES för detta vederlag och ger övriga aktieägare möjlighet att överlåta sina aktier i IES till ett pris om 82 kronor. Därmed får de aktieägare som är beroende av likviditet i IES aktien möjlighet att sälja till en ännu högre premie”, framgår det av ett pressmeddelande.

Tidigare har de oberoende styrelseledamöterna i Engelska Skolan samt flera storägare nobbat det budpliktsbud som presenterats. Budet är från ett konsortium som leds av Paradigm Capital SICAV och där Engelska skolans grundare Barbara Engström finns med.

Peutinger uppger att man inte kommer att höja erbjudandet något ytterligare från det nu aktuella 82 kronor.