Buy&Hold 50% bättre än index

När Affärsvärlden gör köpråd hamnar aktien i Buy&Hold-portföljen. Hittills har det resulterat i en avkastning på nära 50% bättre än index.
Buy&Hold-portföljen
"Utvecklingen visar kraften i att behålla vinnaraktier", säger Daniel Svensson, chef för analys på Affärsvärlden
Daniel Svensson

Affärsvärldens Buy&Hold-portfölj startades 28 december 2018 med avsikt att innehålla, och långsiktigt äga, poster i alla de aktier som får köpråd av Affärsvärlden. I praktiken innebär det inköp en gång i månaden för cirka 1000 kr i varje aktie som fått ett nytt köpråd de föregående veckorna. Försäljningar sker bara om och när Affärsvärlden byter fot och sätter Sälj på en aktie som tidigare kommit in i portföljen.

Portföljen innehåller följaktligen ett stort antal aktier (för närvarande 193 stycken).

Afv-analytiker tipsar – så skapas en ”bombmatta av utdelningar”

Med strategin att köpa för ungefär samma summa är de tyngsta innehaven också de som gått bäst. Här återfinns Evolution, som gör nätkasinospel till spelbolag, upp nästan 1350% sedan köp. Molnbolaget Sinch har också passerat 1000%-gränsen, med en avkastning på runt 1100%.

Totalt sett är också Buy&Hold-portföljen en succé hittills. Sedan start är avkastningen 150% mot 104% för index inklusive utdelningar. I år är portföljen också snäppet över index, 36% mot 32%.

Succé för utdelningsportföljen – här är fem spännande aktier

”Utvecklingen visar kraften i att behålla vinnaraktier”, säger Daniel Svensson, analysredaktör på Affärsvärlden.