Cavotec vinstvarnar

Verkstadsbolaget Cavotec vinstvarnar för 2015 på måndagsmorgonen. Det sker till följd av ett "väldigt utmanande leveransschema" för årets fjärde kvartal.

Nu spås 230-235 miljoner i omsättning för helåret samt en ”något minskad lönsamhetsnivå” jämfört med helåret 2014.

Tidigare guidning var ”måttlig” intäktstillväxt samt ett rörelseresultat (ebit) som skulle förstärkas under årets andra halvår. Intäkterna 2014 var 233 miljoner.

”Fjärde kvartalet går emot att bli en ny milstolpe i Cavotecs historia då vi har ett tidigare oöverträffat antal leveranser att genomföra under de här kommande månaderna. Tyvärr kan vi förutse att denna press kan innebära till att leveranser potentiellt blir förskjutna in i första kvartalet 2016”, konstaterar vd Ottonel Popesco i pressmeddelandet.

”Vi har också fortsatt att investera och förstärkt våra försäljnings- och teknikresurser vilket resulterat i ökade rörelsekostnader”, medger Popesco avslutningsvis.

Cavotecs rapport för det tredje kvartalet väntas publiceras den 5 november.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG