Creaspac och OX2 backar i premiärhandeln

Creaspac började idag handlas på Nasdaq Stockholms huvudlista och backade med 1,5 i premiärhandeln. Även OX2 backar i premiärhandeln på First North.
IPO
Börsklockan på Nasdaq. Foto: Stina Stjernkvist / TT
SPAC-bolaget Creaspac började i dag den 23 juni att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Aktien handlas med kortnamnet CPAC SPAC på segmentet Spac. Intresset för att teckna aktier i bolaget var stort och erbjudandet övertecknades betydligt.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 100 kronor per aktie. Erbjudandet omfattade 24,8 miljoner nyemitterade aktier. Creaspac tillfördes därmed 2,5 miljarder kronor före emissionskostnader.

De största aktieägarna i Creaspac efter erbjudandet är Creades med 15,0%, Lannebo Fonder 9,8%, Prior Nilsson 9,8%, Swedbank Robur Fonder 9,8%, SEB Investment Management 6,0% och Ramsbury Invest med 4,8%.

”Vi är mycket glada över allmänhetens och institutionella investerares stora intresse för Creaspac och ödmjuka inför det förtroende som vår investeringsstrategi och Creades som sponsor har fått. Vi ser fram emot att tillsammans generera långsiktigt aktieägarvärde i Creaspac”, kommenterade Sven Hagströmer, styrelseordförande i Creaspac och Creades.

Aktien har hittills i dag handlats till 100 kronor som högst betalt och 96,01 kronor som lägst betalt. Klockan 09.05 var senast betalt 98,50 kronor. Det motsvarar en nedgång på 1,5% jämfört med teckningskursen på 100 kronor. Aktier för 40 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 25,00 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 2,5 miljarder kronor räknat på senast betalt.

OX2 backar 6%

Vindkraftsbolaget OX2 började i dag den 23 juni att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet OX2. Intresset för att teckna aktier i bolaget var stort och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Bolaget fick fler än 25 000 aktieägare.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 60 kronor per aktie. Erbjudande bestod av 72,87 miljoner aktier, fördelat på 10,20 miljoner nyemitterade aktier och 62,67 miljoner befintliga aktier. Det finns även en övertilldelningsoption på 10,93 miljoner aktier och erbjudandet omfattar totalt högst 83,80 miljoner aktier.

Bolaget ökar genom erbjudandet sin tillgängliga likviditet med 3,0 miljarder kronor, varav 1,8 miljarder kronor i bruttolikvid och en ny outnyttjad grön revolverande kreditfacilitet om 1,2 miljarder kronor som ersätter befintlig finansiering inom koncernen om 1,5 miljarder kronor som återbetalas genom erbjudandet.

Cornerstone-investerare är AFA försäkring, BNP Paribas, Danica Pension, Handelsbanken Fonder, Lannebo Fonder, Skandia Liv och Fonder, Länsförsäkringar Fonder, som tecknar för 2,25 miljarder kronor.

Aktien har hittills i dag handlats till 58,81 kronor som högst betalt och 54,50 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 56,25 kronor. Det motsvarar en nedgång på 6,3% jämfört med teckningskursen på 60 kronor. Aktier för 197 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 272,52 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 15,3 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG