Danske: Därför är förpackningstillverkaren köpvärd

Danske Bank har kvar sin köprekommendation på förpackningspappers- och massaproducenten.

Med en starkare marknad för kraftpapper har förpackningspappers- och massaproducenten Billerud Korsnäs indikerat att de följer sin konkurrent Mondi och höjer priserna på papper.

”Det innebär att vi höjer våra estimat för divisionen Packaging Paper för 2016 med EUR10/ton. Full implementering av den annonserade prishöjningen skulle innebära en ökad vinst per aktie på 1,20 kronor”, skriver Danske Bank på onsdagen.

”Bolaget är enligt oss en potentiell förvärvare och skulle enligt våra beräkningar kunna öka sina skulder med 6-8 miljarder kronor för ett förvärv”, hävdar banken.

Rekommendationen är kvar på köp med en bibehållen riktkurs på 175 kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.