Danske ser 18 procents uppsida i fettbolag

AAK får se sin riktkurs höjd till 480 kronor från tidigare 450 kronor av Danske Bank efter bolagets kapitalmarknadsdag i Karlshamn den 12 november.

Rekommendationen är fortsatt köp.

Det framgår av ett marknadsbrev.

På kort sikt ser banken främst potential inom produktområdet choklad och konfektyr. Prisbilden bedöms som fördelaktig tack vare låga råvarukostnader och banken väntar sig en stark tillväxt av lönsamheten under 2015.

Segmentet Food Ingredients har påverkats negativt av utvecklingen av bolagets barnmatsverksamhet i Kina och Danske Bank väntar sig en återhämtning under kommande kvartal.

AAK har köpt tre verksamheter under 2014 och tillsammans med investeringar i Kina och Brasilien väntas dessa på sikt bidra till att volymen ökar med 20 procent.

I skrivande stund handlas aktien till 408 kronor,  det innebär en uppsida för aktien på  nära 18 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.