Dist IT gör nyemission på 98 miljoner kronor

IT-produktsbolaget Dist IT gör företrädesemission på 98 miljoner kronor för att kunna betala tilläggsköpeskilling och utdelning.
Dist IT gör nyemission på 98 miljoner kronor - DistIT.deltaco

”För att hantera de ogynnsamma omvärldsfaktorer som DistIT och dess kunder drabbats av, har styrelsen och ledningen vidtagit en rad förbättrande åtgärder”, skriver bolaget i ett pressmededelande.

Pengarna från emissionen ska bland annat användas till obligationslån, tilläggsköpeskillingen för Efuel och den sedan tidigare beslutade utdelningen, vilken enligt bolaget i praktiken inte går att återkalla.

Dist IT har också ingått ett ändringsavtal där tidpunkten för tilläggsköpeskillingen senareläggs. Även så ändras vissa delar av villkoren för bolagets utestående obligationslån.

Företrädesemissionen är fullt säkerställd genom teckningsåtaganden från flera av bolagets största aktieägare samt Athanase Industrial Partners garantiåtagande som lämnats vederlagsfritt.

Villkoren i nyemissionen är 1:1, innebärande att en befintlig aktie ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 7 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 22 mars och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 23 mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder