Dubbla köpråd från Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Duroc och Sweco i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Axkid, Catena Media, Cellink och Midsummer.

Industrikonglomeratet Duroc ser köpvärd ut trots konjunkturriskerna. Balansräkningen är stark och Peter Gyllenhammar är en skicklig storägare, anser Börsveckan som ger köpråd. 

Bilbarnsstolsbolaget Axkid uppvisar hög tillväxt men desto svagare kassaflöden. Bolaget binder en hel del kapital och ser ut att behöva ta in pengar för att finansiera verksamheten framgent, bedömer tidningen. Börsveckan väljer att avvakta och vill se ett positivt kassaflöde eller en kapitalinjektion innan ett köpråd kan utfärdas. 

Affiliatebolaget Catena Media kom med ett svagt bokslut, trots att fjärde kvartalet är det säsongsmässigt starkaste kvartalet. Tidningen oroas av sämre tillväxtmöjligheter och högre kostnader. Börsveckan sänker därför sitt tidigare köpråd till avvakta. 

Teknikkonsulten Swecos aktie har slagit index rejält de senaste åren och det av god anledning. Bolaget växer snabbare än branschen och bibehåller en god lönsamhet. Tidningen räknar med en stark balansräkning med fortsatta värdeskapande förvärv och ger köpråd för aktien. 

Cellink är verksamt inom bioprinting där bolaget utvecklat en process för att bygga cellstrukturer i 3D. Branschen har potential, men det syns även i värderingen. Börsveckan vågar inte lämna köpråd utan nöjer sig med rådet avvakta. 

Solpanelstillverkaren Midsummer uppvisar fin tillväxt samtidigt som orderingången indikerar tillväxt även för 2019. Riskerna med att storägaren även är kund är dock för stora för att tidningen ska våga ge köpråd. Rådet blir därför att avvakta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.