Elanders gör större förvärv i Nordamerika

Tjänstebolaget Elanders har ingått ett avtal om att förvärva 80% av aktierna i det amerikanska supply chain management-företaget Bergen Shippers Corp för 124 miljoner dollar.
Elanders VD Magnus Nilsson
Elanders VD Magnus Nilsson.
Det amerikanska bolaget är specialiserade på kontraktslogistiktjänster för kundsegmentet Fashion & Lifestyle. Bolaget omsatte 82 miljoner dollar under förra året och räknar med att omsätta cirka 102 miljoner dollar i år. Prognostiserad ebitda för helåret uppgår till cirka 15 miljoner dollar, exklusive IFRS 16-effekter. Genom förvärvet kommer Fashion & Lifestyle att bli ett av Elanders största kundsegment.

Elanders har även en tvingande option att köpa resterande aktier under 2024. Det köpet baseras på resultatet för 2023.

Bergen Logistics förväntas bidra positivt till resultat per aktie under 2022. Elanders räknar med att kunna konsolidera Bergen i koncernen i november 2021. Förvärvet är villkorat av sedvanliga tillträdesvillkor och förväntas slutföras inom ett par veckor.

Finansiering av köpeskillingen sker genom egen kassa och ett förvärvslån från koncernens tre huvudbanker.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco