Filo Mining har hittat ett nytt koppar-guld-centrum

Det kanadensiska gruvbolaget Filo Mining har hittat ett nytt koppar-guld-centrum längs Filo-trenden i Filo del Sol-projektet i San Juan, Argentina.
Filo Mining
Foto: Filo Mining
Borrhålet FSDH060 har anlagts nästan 2 kilometer nordost om FSDH041 och har genomträngt vad som tolkas som ett separat porfyrsystem längs Filo del Sol-korridoren.

”Hål 60 ger ännu mer bevis för vår tolkning att Filo del Sol är en av de viktigaste koppar-guld-silver-fyndigheterna på flera år. Att gå så långt ut, i ett helt nytt område, och borra en sådan här skärningspunkt är ett otroligt resultat”, uppger vd Jamie Beck i en kommentar.

Borrhål FSDH060 borrades till ett slutdjup på 1 070 meter. Halten 0,63% CuEq uppmättes under 322 meter från 620 meter.

Filo Mining genomför för första gången borrningar på vintern i Filo del Sol. Bolaget har sex riggar som skall borra. Företaget kommer att uppdatera löpande.

Det nya centret, kallat Bonita, kommer att vara ett högprioriterat borrområde under vårkampanjen, uppger Filo Mining.

Prospekteringsborrningar likt ovanstående är mycket viktiga för bolag som Filo Mining.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco