Handelsbanken och Pareto lyfter fram 19 favoritaktier – tror på Embracer

Embracer och Essity har en sak gemensamt - de tillhör några av Paretos och Handelsbankens favoritaktier. Pareto gör nu flera förändringar i sin modellportfölj medan Handelsbanken listar nio sektorfavoriter på Stockholmsbörsen.
Handelsbanken och Pareto lyfter fram 19 favoritaktier – tror på Embracer - HSB & Paretos favoriter
Foto: Embracer, Essity, GiG, Inwido.
Paretos förändringar inför augusti
In i portföljen: Embracer, GiG, Securitas, Storytel, W5.
Ut ur portföljen: Betsson, Filo, Camurus, Sedana, Addvise.

Paretos svenska modellportfölj har slagit index med råge sedan 2017. Portföljen har sedan starten 2017 avkastat 259%. Jämförelsevis har index inklusive utdelningar (OMXSGI) stigit med 85% under samma period.

Inför augusti gör investmentbanken flera förändringar i portföljen. Bland annat köps Embracer, Securitas och Gaming Innovation Group in. Samtidigt petas Betsson och Camurus.

BETTAR PÅ AVKNOPPNING

Pareto-favoriten Gaming Innovation Group (GiG)  verkar inom iGaming-branschen via två segment: GIG Media samt Platform & Sportsbook. I februari i år initierade bolaget en strategisk översyn som kan resultera i en uppdelning av verksamheten. Detta skulle ske genom en avknoppning av GiG Media.

På Paretos prognoser för kommande år värderas GiG till 5x EV/Ebitda på 2024E. Pareto förklarar att detta bör begränsa nedsidan. Vidare förväntar sig investmentbanken ett starkt andra kvartal.

Paretos modellportfölj Uppsida till riktkurs
Embracer 15%
Essity 27%
GiG 39%
Hexatronic 115%
QleanAir 131%
Securitas 57%
Storytel 115%
Telia 46%
W5 6%
Xbrane 369%

“Vi förväntar oss starka siffror i det andra kvartalet med 38% tillväxt drivet av AskGamblers och robust organisk tillväxt. Dessutom förväntar vi oss förbättring av marginalen från redan höga nivåer i Q1, vi räknar med en justerad Ebitda-marginal på 43%”, skriver Pareto i en uppdatering.

En annan aktie som Pareto tar in i portföljen under augusti är Embracer.

Även Handelsbanken är positiva till Embracer som ingår i deras Fokuslista. Fokuslistan består av bankens främsta köprekommendation inom respektive sektor. Embracer är favoriten inom teknologi.

“Bolaget lanserar nu ett omstruktureringsprogram som siktar på göra bolaget starkare och mer fokuserat samt att minska nettoskulden kraftigt. Vi ser positivt på detta och räknar med ett starkare kassaflöde framöver”, skriver storbanken.

På Handelsbankens prognoser värderas Embracer till 8 gånger rörelsevinsten 2023/24E.

BYGGER VIDARE MED FÖRVÄRV

Handelsbankens favorit inom sällanköp är fönstertillverkaren Inwido. I Q2 2023 landade den organiska tillväxten på -13% för Inwido. Samtidigt höll marginalerna upp väl med en Ebita-marginal på 11,6% (12,0).

Kvällen innan rapporten släpptes (13 juli) annonserade Inwido sitt största förvärv någonsin. Bolaget förvärvade Skottland största fönster- och dörrföretag, Sidey Group. Sidey Group omsätter omkring 800 Mkr med en rörelsemarginal på 15%. Köpeskillingen var motsvarande 6 gånger rörelsevinsten.

“Vi ser mycket positivt på förvärvet då det både är värdehöjande (EV/Ebit 6) och marginalhöjande på en marknad där synergipotentialen är stor”, skriver Handelsbanken.

Banken påpekar vidare att Inwido är mindre cykliskt än man kan tro. En bidragande faktor till detta är ökat hållbarhetsfokus.

“Energiförbrukningen i Europa behöver minska. Ett sätt att göra detta på är att byta till energieffektiva fönster och dörrar. Vi ser det som sannolikt med olika statliga incitament (till exempel skattelättnader) runt om i Europa för investeringar som bidrar till att spara energi och öka sysselsättningen”, skriver banken.

Handelsbankens sektorfavoriter Sektor
Castellum Fastigheter
Elekta Hälsovård
Embracer Teknologi
Essity Dagligvaror
Inwido Sällanköp och tjänster
KONE Industri
SEB Finans
SSAB Basmaterial
Tele2 Telekom

Vill du hitta alla aktierekommendationer, nya köpråd och riktkurser för svenska aktier så hittar du det alltid på Affärsvärldens sida Aktierekar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.