Fler börsintroduktoner väntas på Wall Street

Det har bara skett 59 nyintroduktioner på de amerikanska börserna hittills i år. Det är en nedgång på 56 procent jämfört med i fjol och den lägsta nivån sedan 2009. En betydande återhämtning i nyintroduktionerna kan nu stå för dörren i september och oktober. Det skriver Yahoo Finance.

Renaissance Capital, som specialiserat sig på nyintroduktioner, förväntar sig mellan 35 och 45 nyintroduktioner i USA under resterande del av året.

Det skulle innebär att 2016 slutar på omkring 100 nyintroduktioner som tillsammans drar in 15 miljarder dollar från investerarna.

USA:s börserna håller idag stängt för firandet av Labor Day och det gäller att den första vågen av nyintroduktioner efter helgdagen får ett positivt mottagande, vilket skulle minska osäkerheten hos investerarna kring presidentvalet och Federal Reserves kommande räntehöjningar.

Den genomsnittliga nyintroduktionen i USA handlas 32 procent högre än teckningskursen och 81 procent av nyintroduktionerna handlas högre än teckningskursen.

”En mindre aktiv, mer kräsen marknad har krävt att kvalitetsnyintroduktioner har gått till börsen till en rabatterad värdering, vilket resulterat i en genomsnittlig avkastning på 32 procent, jämfört med S&P 500-index avkastning hittills i år på 6 procent”, skriver Renaissance i en färsk rapport.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.