Försiktigt på Asienbörserna

Asienbörserna har handlats med begränsade förändringar på måndagen. Kurserna steg något i Tokyo och Seoul medan Kinabörserna stod och stampade.

Under helgen meddelade Kina att landets export sjönk 1,1 procent i årstakt i november, under väntade +0,8 procent och fjärde månaden i rad med fallande export. Importen ökade 0,3 procent och handelsöverskottet stannade därmed på motsvarande 39 miljarder dollar.

Capital Economics noterade att en mer kraftfull nedgång i exporten till USA mer än övervägde starkare utveckling till en del andra länder. I årstakt minskade exporten till USA med 23 procent. Även i säsongsjusterade tal dämpades exporten till USA och andra länder.

Under veckan vänds blickarna mot centralbanksbesked från Federal Reserve på onsdag, ECB på torsdag, samt en tidsfrist i handelssamtalen mellan Kina och USA på söndag när USA kan gå vidare med tullhöjningar mot import från Kina.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här